KATTANJ RÁ!

ESZMÉLET (LEN)

borbolya_ 2009.11.13. 19:08

 Az volt az elhatározásom, hogy nem foglalkozom többé a "süket fülek" szindrómával.

Úgy tűnik, elhatározásom nem volt elég szilárd, mert egyik este megint sikerült felbőszítenem magamat egy kereskedelmi tévében látott interjún. A riport alanya a magyar EU biztos jelöltről nyilatkozott. Pontosabban kinyilatkoztatott a jelölt személyéről. Hát, mondhatom, jól megtanulta a szöveget, de még a kifogáskezelésben is művészien helytállt. Hiába próbálta a riporter sarokba szorítani, mindent meg tudott magyarázni. Igaz, engem nem győzött meg, és nagyon is átlátszó volt az érvelése. Mivel ezt a sok süket dumát minden lehetséges fórumon egyfolytában, imamalomként mormolják, (még az ún. baloldali írott sajtó is hosszú hasábokon közli ezt a sok zagyvaságot) most már tényleg unalmas a szövegük.

Egyrészt a bankárok elleni kifogások nevetségesek, főleg annak fényében, hogy ugyanebben a bankban (EBRD) - ami hagyományos értelemben még csak nem is banki funkcókat tölt be - két jobboldali politikus hasonló pozíciót foglalt el a korábbi években. Az ő mentségük az, hogy egyébként itthon a magyar érdekeket képviselték, amikor magas beosztásba kerültek (MNB elnök és gazdasági miniszterek voltak). Na még szép! Az volt a dolguk nem. Ha meg már itt tartunk, az volt a szerencséjük, hogy az akkori ellenzék még valamennyire kulturáltan politizált. Ha ez nem így lett volna, széttépték volna őket is darabokra. Az ő munkájukban is találhatott volna hazaárulásra utaló jeleket (az aláhúzott szavak idézőjelben vannak, de nem működik a szerkesztő) valaki, ha  nagyon akar. Csak az hibázhat, aki dolgozik. Lefordítom ellenzéki stílusra: aki nem hibázik, az vagy nem dolgozik, vagy nem ember. Sajnálom, így látom ezt a dolgot.

Az EU biztos-jelölt elleni másik kifogás az lenne, hogy ezer szállal kötődik az előző, kommunista diktatúrához. Ja. Ha veszed magadnak a fáradságot, és elolvasod a jelölt életrajzát, (ha jobbos vagy, talán a forrás ellen nem lesz kifogásod) elgondolkodsz majd azon ezer szálon, ami ahhoz a rendszerhez köti, amelyiknek gyakorlatilag már vége is volt, mire az egyetemet elvégezte. Persze, ha a korosztályához tartozók szüleire és nagyszüleire, mint a diktatúra sötét árnyaira tekintünk, akkor igaz a vád. Valószínűleg ezer szállal kötődik a családjához. Ahogy mindannyian, akik ebben az országban születtünk és éltünk. Mert ez normális dolog. Sőt csak igy normális.

Én még emlékszem olyan vezető, ellenzéki politikusra, akinek apjáról egyszer csak kiderült, hogy III/III. ügynök volt. Szegény politikus, aki ezer szállal kötődött az apjához - teljesen normális módon - jól beégett. Kénytelen volt könnyek között magyarázkodni a televízióban, az ország nyilvánossága előtt. De megérdemelte, mert egyike azoknak, akik a szülőket felnőtt gyerekeik, gyerekeket a szüleik tettei miatt folyamatosan bemocskolják . Mintha tehetnének mások tetteiről! Felnőtt emberek kizárólag saját tetteikért tehetők felelőssé, de kizárólag akkor, ha törvénytelen dolgot követtek el. Ez ilyen egyszerű.

Persze csak annak, aki nem akarja szándékosan összekeverni a szezont a fazonnal. Mondok egy példát, és még mindíg a biztos-jelöltnél tartunk. Idézet az ellenzéktől: Andor marxista tanokat terjeszt. Húha. Ez aztán igazán vérlázító!

Hirtelen felindulásomban elolvastam az emlegetett folyóirat  (ami mellesleg nem havonta, hanem negyedévente jelenik meg ) online Ajánlás oldalát. Lehet, hogy szövegértési problémáim vannak, de nekem ebből határozottan az jött le, hogy a kiadvány azoknak szól, akik a témában tudományos alapon akarnak elmerülni. Én nem akartam, ezért nem is olvastam el a többi cikket, csak vetettem egy pillantást a szerzők névsorára. Összesen 4-5 magyart találtam közöttük. A többiek a világ más tájain élnek és dolgoznak, mértékadó tudományos tevékenységet folytatnak.

Meggyőződésem, hogy politikai gazdaságtanból és filozófiából valószínűleg egyenként több ismerettel rendelkeznek, mint az őket kritizáló fiatalemberek és az egész papagájkommandó együttvéve.

Ja, azóta még egy döbbenetes hír rázta meg hazánk médiavilágát, és rajtuk keresztül a zembereket.

Bajnai Gordon találkozott Gyurcsány Ferenccel.

No comment.

Címkék: magyar kormány abszurd ellenzék politikai abszurd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mytopsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr311523174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása