KATTANJ RÁ!

ÜVÖLTŐ ÚJ TÖBBSÉG - A VÁLTOZÁS SZELE

borbolya_ 2009.11.24. 13:22

Kedves gyerekek!

A mai mese kicsit szomorú lesz, de komoly tanulsággal is szolgál nektek a jövőtökre nézve.
Volt egyszer egy Pöttöm Panna (nick)nevű lány. Pöttöm Panna úgy gondolta, hogy valahol muszáj megosztania másokkal azt a sok okos gondolatot, amely nap mint nap foglalkoztatja. Ezért aztán fölregisztrált egy politikai topicra, amelyről úgy gondolta, ott találkozhat hozzá hasonlóan gondolkodó kartácsokkal. Így is lett. A legtöbb kartács a topic témájával kapcsolatosan pontos, és fontos információkat osztott meg a többiekkel. Persze nem mindenki volt egy véleményen vele, de ez nem zavarta. Hiszen a világ pontosan attól olyan szép, hogy sokan, sokféleképpen gondolkodunk ugyanazokról a dolgokról!

Egyszer aztán - nem is olyan sok idő elteltével - megjelent a topicban egy Paprikajancsi nevű nick. Pöttöm Panna érezte, hogy már a nick neve is baljós előjel, de ekkor még nem tudta, milyen igaza van. Paprikajancsi lassan, módszeresen, gonosz, rosszindulatú megjegyzésekkel alázta végig a topic nickjeit. Sértő, obszcén szavakat használt, és esze ágában sem volt a  témával foglalkozni. Pöttöm Panna próbálta megőrizni a nyugalmát,és igyekezett komoly érvekkel, udvariasan meggyőzni őt.

Látta azonban, hogy a Paprikajancsi annyira el van szállva elvtársainak időközi polgármester választásokon szerzett elsöprő többségétől, hogy nem sok esélye van a társalgást normális mederbe terelni. Sőt! Paprikajancsi egyre  jobban bedurvult. Nem vett tudomást a többiek érveiről, kommentjeiről, idézetekről és bizonyítékokról. Egyáltalán semmiről. Tovább folytatta a sértések szétosztását, válogatás nélkül mindenkinek. De valami miatt leginkább Pöttöm Panna bosszantotta őt. Teljesen rászállt a lányra. Személyében sértegette, mindenféle hülyének lehordta őt. A topicban szerencsére olyan nickek is voltak, akik kedvelték Pöttöm Pannát, és sok dologban hasonló véleményen voltak vele. Mivel jóval nagyobb tapasztalattal rendelkeztek a Paprikajancsi-félék kezelésében, figyelmeztették is a lányt, hogy legyen óvatos. Ő azonban biztos volt benne, hogy a modik észreveszik a sunyi szándékot, és megbüntetik a fickót. Úgy érezte, hogy az ő stílusa legalább olyan választékos és udvarias Paprikajancsiéhoz képest, mint amilyen illatos a rózsa egy csomag pálpusztaival összehasonlítva. Azonban a lány idegei nem voltak drótkötélből, így a cérna nem állta ki a lassú, de módszeres szakítópróbát. Pöttöm Pannából kitört a visszafojtott düh. Jóval szolídabban, mint ellenfele, de azért meglehetősen csípősen kezdett válaszolgatni.

Paprikajancsi már tudta, mit csinál, de  Pöttöm Panna még mindíg nem vette észre a csapdát. Sorra passzolta vissza a hozzávágott labdákat, de eközben sajnos egyre gyakrabban használt olyan szavakat, amelyeket nem is írhatok itt le, mert nem tűrnek nyomdafestéket. A b... betűstől a k... betűsön keresztül a p... betűsig mindent, de mindent leírt a buta lány! Egy kommentbe persze csak egyet, kipontozva, majdnem felismerhetetlenné téve, de mégiscsak leírta. őket Mivel dolga volt, otthagyta a fórumot, és csak néhány óra múlva tért vissza, hogy folytassa a vitát. Igen ám, de nem tudott belépni a topicba. Ő azonban még akkor sem sejtette, mi lehet az oka ennek.

Gondolta, megnézi a leveleit, hátha kapott valami fontos emailt. Nem hitt a szemének, amikor kinyitotta a levélszekrényt! Egész pontosan 26 db levél érkezett, méghozzá egytől egyig a moderátortól. Aki közölte vele, hogy vitatkozhat, ha akar, de ki van rúgva.  

Bang...

Pöttöm Panna csak nézett, mint akit kiütöttek. Semmit nem értett. Visszatért a topicba, de már csak olvasóként. Besza...rás - gondolta. Aki miatt kivágtak, még mindíg itt van, és tovább folytatja az ámokfutását! Nehezen tudta megemészteni a dolgot. Szerencsére a topicban volt egy kartács, akitől megkérdezhette emailben, mit tehet ilyenkor. A kartács azt tanácsolta neki, hogy ha tovább akarja folytatni a vitát, regizzen újra, de sokkal jobban vigyázzon az ülepére! Ez jó tanács, kár hogy nem előbb fogadtam meg - gondolta Pöttöm Panna. Azonnal új nick nevet regisztrált. De a biztonság kedvéért mindjárt kettőt is... Ugyebár nem árt az előrelátás. Azóta is fönt van a topicon, de most már tudja, mire vigyázzon.

Megtanulta, hogy soha nem szabad bedőlni a szándékos provokációknak. Hogy a sértéseket el kell engednie a füle mellett, és nem szabad rájuk sértéssel válaszolnia. Hogy nem vághat pofán senkit sem, bármennyire viszket is a tenyere a nyilvánvaló szemétség hallatán. A pofánvágás joga egyelőre nemzetünk hősi gárdistáit illeti meg, de mint egy ideje tudjuk, a trónra ácsingózó dakota törzs feje majd jól véget vet ennek a helytelen gyakorlatnak.  Kapnak a fekete ruhások két pofont, oszt' jó napot!

Pöttöm Panna arra is rájött, hogy nem kell, nem szabad megijednie az agresszoroktól. Közel sem biztos, hogy többen vannak a normális embereknél, valószínűleg csak a pofájuk nagyobb.

Pöttöm Panna tehát elhalálozott. Béke poraira. Ő lett a hatalmat hangosan követelő, üvöltő új többség áldozata. De neki van még egy, vagy akár több lehetősége is. Game over!
 

Ám a való világ, kedves gyerekek, sajnos nem egy internetes fórum. A haza, család,  barátok és munkahelyek nem politikai topicok. Te és a körülötted élők nem nicknevek vagytok, hanem így együtt az Élet. Az Élet, amiből mindenkinek csak egy van, ezért nagyon nem mindegy, hogy kikkel, és hogyan éljük.

A való világ  olyan hely, ahol élet-halál harc folyik a hatalom, a pénz, és a befolyás megszerzéséért. Ebben a világban pedig csak nagyon keveseknek adatik Game over.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mytopsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr391548783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása